de kracht van de gedachten geeft de gedachten-kracht

Er is al veel geschreven over de kracht van de gedachten. Wat het voor je kan doen en wat het voor je kan betekenen. Toch, besteed ik in mijn blog aandacht aan dit onderwerp. Voordat je verder leest, doe dan eens het volgende voor jezelf: Schrijf op een papiertje, of bedenk in je hoofd, je drie favoriete gedachten…(En niet toch stiekem verder lezen………)

Laat me raden: velen zullen iets in de strekking van aankomend leuk weekend, zin in vakantie of lekker bankhangen met een leuke film hebben genoteerd. Anderen schrijven hun gedachten aan hun lieve ouders, kinderen of kleinkinderen op of wanen zich een zwoele zomeravond op een terrasje met een overheerlijk biertje.

Laat ik eerlijk zijn, dat zijn ook de dingen die mij het eerste te binnen schoten toen ik mijn eigen lijstje aan het maken was. Allemaal hele leuke en positieve dingen. Echter bleek de waarheid geheel anders te zijn. Zonder dat we er ons van bewust zijn, nemen negatieve gedachten de loop met ons. Want als je erop geattendeerd wordt, denken de meeste mensen namelijk in negatieve energie. Als je bewust wordt van je eigen gedachten zul je merken dat dit je gehele leven aan het beïnvloeden is.

Om een voorbeeld te geven mijn eigen top drie:

-Kan ik het aan het eind van de maand wel betalen

– Hoe gaan we dit weekend de oppas weer rond krijgen

– Waarom moet mij dit nu weer overkomen, dit gebeurd nou iedere keer.

Vooral deze laatste gedachten is van belang. Het is namelijk een feit: als je zelf in negatieve energie zit, zul je negatieve energie aantrekken. Daar hoef je niks voor te doen. Ieder keer zul je weer geconfronteerd worden met dezelfde problematiek, dilemma’s en negatieve gedachten. Wanneer besef je je nou eens dat het je eigen gedachten zijn die je iedere keer weer op dezelfde weg zetten, net zolang tot je die gedachten gaat onderbreken en je bewust wordt van je eigen negatieve energie. Wil je lekker in die negatieve spiraal blijven hangen? Prima dan mag je nu stoppen met lezen. Ik wens je het allerbeste toe, maar bedenk wel, dat dit je eigen keuze is en gelukkig mag iedereen zijn eigen keuze maken.

Fijn dat je verder leest. Ik hoop dat er nu al mensen zijn die een “O ja “ gevoel hebben, en dit enigszins herkenbaar is. Mij is het in ieder geval de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden. Iedere keer belande ik weer in dezelfde situaties, relaties, en problematiek, niet wetenede dat mijn eigen negatieve energie me iedere keer weer op hetzelfde bracht. Relaties die misliepen, werk dat, hoe uitdagend het ook leek, uiteindelijk niet bij me bleek te passen. Ik maakte het beeld altijd mooier, dan het in werkelijkheid zou zijn. Groeide in mijn beeldvorming altijd harder in een onderneming dan in de werkelijkheid waar bleek te zijn. Het valt dan dus altijd tegen. Je had het je zo anders voorgesteld. En daar zit bij de meesten nu het addertje onder het gras. Klopt het beeld dat je ergens bij hebt wel bij de gedachten die jij je erbij vormt of hebt. Als je mocht kiezen uit een stuk chocola, een overheerlijk stukje slagroomtaart of een onbekend soort groente, welke zou je dan kiezen? De meesten gaan voor zekerheid en kiezen de taart of de chocolade, omdat ze onbekend zijn met de groente. Hun gedachten zegt dan dat dat misschien niet lekker is, maar is die gedachten wel waar? Klopt het beeld wat je hebt (dat stuk groente) wel met de gedachten die je daarover hebt? (is het wel lekker?)

Zo gaat het met de meeste gedachten in ons leven. We vormen ons een beeld bij een gedachte en nemen dit als waarheid aan. Het bekende gezegde: Wat de boer niet kent, dat vret ie niet…Alleen al de gedachten dat je iets moet eten dat je nog nooit gehad hebt. Stel je eens voor dat het niet lekker is, of zelfs, als je het nog nooit gegeten hebt durven te beweren dat het niet te pruimen is.

Ga eens bij jezelf na wat jouw meest favoriete gedachten zijn. Zijn deze alle positief en stralen ze positieve energie uit? Ga vooral zo door, je bent lekker op weg. Zijn ze allen negatief en zit je in een negatieve energie, of misschien zelfs in een negatieve spiraal, waar je de weg omhoog een beetje kwijt bent? Probeer dan eens 1 voor 1 die negatieve gedachten te vervangen door positieve. Het zal in het begin zwaar zijn, maar neem een vast tijdsstip en probeer ieder uur deze gedachte te vervangen door een positieve. Je zult merken dat naar verloop van tijd dit makkelijker gaat en je positiever in het leven gaat staan.

“ Een vogel die in een boom zit, is nooit bang dat de tak breekt, want ze vertrouwt op haar vleugels en niet op de tak” Geloof in jezelf!!

Mijn motto: “Verbeter de wereld en begin bij jezelf, want ook vele kleine stapjes hebben grote gevolgen”

Mocht je nu al geïnspireerd raken en wil je dit toepassen op je eigen persoonlijke situatie, inspireer en motiveer ik je graag in een persoonlijk consult. Hiervoor kun je een mailtje sturen naar info@koosdebruin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *